03.10.2012

3 жовтня 2012 р. представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь у публічній дискусії щодо надійності банків у передвиборчий період.

3 жовтня 2012 р. представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) взяли участь у публічній дискусії на тему "Здорожчання ресурсів та надійність банків перед виборами: чи можуть вкладники спати спокійно?". На зустрічі також були присутні представники Національного банку України і банківського сектору.

В ході дискусії жваво обговорювалося питання набуття чинності 22 вересня 2012 р. Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закон), підвищення гарантованої суми відшкодування до 200 тис. грн., ціни ресурсів, надійності банківської системи. Від імені Фонду виступав заступник директора - розпорядника А.Я. Оленчик. Він зробив особливий акцент на важливості положень нового Закону, та виразив упевненість в тому, що цей нормативно - правовий акт сприятиме стабільності банківської системи України в цілому, а також підвищенню рівня довіри до неї з боку населення. Детальніше...