14.12.2012

Представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб взяли участь у публічній дискусії

13 грудня 2012 р. в приміщенні ІА "Укрінформ" відбулась публічна дискусія на тему: "Вклади населення - як підвищити надійність заощаджень та посилити довіру вкладників до гривні?", в які взяли участь представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд). На зустрічі також були присутні представники Національного банку України і банківського сектору.

В ході дискусії обговорювалися питання залучення банками вкладів населення, підвищення відповідальності фінансових установ за залучення коштів, підвищення привабливості розміщення депозитів у гривні, збереження гарантій по валютним вкладам та альтернативних інструментів збереження грошей населенням.

Від імені Фонду виступала директор - розпорядник О.І. Шарова. Вона наголосила, що головною метою діяльності Фонду є захист прав та законних інтересів вкладників банків і на сьогодні 99,4% вкладників банків, розмір вкладів яких не перевищує 200 тисяч грн. є повністю захищеними Фондом.

В своїй доповіді О.І. Шарова зробила акцент на гарантіях держави по вкладах фізичних осіб, зокрема, в іноземній валюті, та виразила упевненість в тому, що на сьогоднішній день немає жодних підстав для відміни гарантій за депозитами в іноземній валюті.