19.12.2012

Представники Фонду взяли участь у прес – конференції

19 грудня 2012 року в прес-центрі Інформаційного Агентства "Українські новини" відбулась прес-конференція на тему "Перший Всесвітній День заощаджень в Україні: підсумки і перспективи", який був проведений за ініціативи Незалежної асоціації банків України (далі - НАБУ) та німецького банку розвитку KfW, що діє за дорученням Міністерства фінансів Німеччини. До участі у заході також долучились представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) та Національного банку України.

В ході прес-конференції обговорювались питання запровадження святкування Всесвітнього Дня заощаджень на державному рівні та підвищення фінансової грамотності населення в Україні, зокрема, шляхом використання іноземного досвіду в цій галузі.

Від імені Фонду виступала директор - розпорядник О.І. Шарова. Під час своєї промови вона підкреслила, що Фонд підтримує ідею запровадження святкування Всесвітнього дня заощаджень на національному рівні, оскільки одним із основних завдань таких святкувань є підвищення рівня фінансової грамотності та обізнаності громадян України.

"Ми вважаємо, що фінансова грамотність є одним з основних компонентів системи захисту прав споживачів, що сприяє забезпеченню фінансової стабільності та зростанню добробуту громадян" - наголосила директор-розпорядник О.І. Шарова.