08.05.2013

До Верховної Ради України внесено проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (щодо суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами)

29 квітня 2013 року до Верховної Ради України було внесено народним депутатом України Т.Я. Слюз проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб"(щодо суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами), що зареєстрований за номером 2949.

Даним законопроектом пропонується встановити суму граничного розміру відшкодування коштів за вкладами на рівні 12 мінімальних заробітних плат, визначених відповідно до закону про Державний бюджет України на рік. Таким чином, згідно з нормам Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами у 2013 році приблизно становитиме 13 764 гривні, що у 14,5 разів менше суми відшкодування, передбаченої чинною редакцією Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вважає запропоновані зміни до Закону неприйнятними і такими, що обмежують права громадян.

Ознайомитись з офіційною позицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо проекту Закону можна тут.