07.04.2014

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб відбулась зустріч з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку

04 квітня 2014 року у приміщенні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відбулась двостороння зустріч між представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (далі - ЄБРР) та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонду).

Фонд представляли директор-розпорядник Василь Пасічник та заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик, ЄБРР - Шевкі Аджунер, директор в Україні, та Олександр Павлов, старший банкір, керівник відділу фінансових установ.

Основною метою зустрічі було обговорення напрямків співпраці Фонду з ЄБРР щодо відновлення стабільності у фінансовому секторі держави, зокрема, у банківській системі країни шляхом ефективного виведення неплатоспроможних банків з ринку та підтримання фінансової стійкості Фонду у довгостроковій перспективі.

Василь Пасічник наголосив на важливості вдосконалення законодавчої бази в сфері гарантування вкладів, банківської діяльності, захисту прав споживачів фінансових послуг в Україні, що, в свою чергу, покликане забезпечити збереження коштів вкладників банків.