18.08.2016

ФГВФО: Переоформлення права власності на головний офіс «Західінкомбанку» відбувалось на підставі сфальшованих документів

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) буде доводитиме, що переоформлення права власності на головний офіс «Західінкомбанку» в Луцьку відбувалось на підставі сфальшованих документів.

«За заявою уповноваженої особи Фонду гарантування розпочато кримінальне провадження за фактом протиправної реєстрації державним реєстратором приміщення за адресою пр. Перемоги, 15 у Луцьку за ПП «Ірома» на підставі сфальсифікованих документів», – сказала директор департаменту розслідувань протиправних діянь ФГВФО Катерина Мисник.

За її словами, в рамках зазначеного провадження Департаментом розслідування протиправних діянь Фонду ініційовано призначення експертизи сфальсифікованим документам, на підставі яких, фактично, здійснювалось рейдерське захоплення будівлі банку, а винні особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Фонд гарантування вже повідомляв про те, що він занепокоєний позбавленням права власності ПАТ «Західінкомбанк» на приміщення головного офісу в Луцьку на проспекті Перемоги, оціночною вартістю 7,62 млн грн.

Нерухомість була придбана банком ще у 1999 році. Однак, у листопаді 2015 року, в порушення законодавства, права власності були переоформлені з «Західінкомбанку» на попереднього власника – юридичну особу.