05.12.2014

04 грудня 2014 року відбулося чергове засідання прес-клубу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

04 грудня 2014 року у приміщенні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відбулося чергове засідання прес-клубу на тему "Робота Фонду з активами неплатоспроможних банків".

Засідання прес-клубу Фонду відкрив заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик, який розповів про фінансування Фонду, виведення неплатоспроможних банків з ринку, діяльність уповноважених осіб Фонду, а також співробітництва Фонду з правоохоронними органами щодо виявлення фактів доведення банків до неплатоспроможності та притягнення причетних осіб до відповідальності тощо.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ Андрій Оленчик наголосив: "Фінансових ресурсів Фонду вистачить для виконання існуючих зобов’язань по виплаті гарантованих сум відшкодування в усіх неплатоспроможних банках". Додатково повідомив, що за необхідності, Фонд має можливість отримати фінансову підтримку від Національного банку України у розмірі майже 10 млрд гривень.

Заступник директора-розпорядника Андрій Кияк проінформував про загальний стан та вартість майна неплатоспроможних банків, а також презентував журналістам тестову версію нового сайту Фонду, який покликаний забезпечити швидкий, ефективний та прозорий процес реалізації активів банків, що ліквідуються. Сайт забезпечить швидкий пошук та можливість вивчення активів для подальшого формування заявки на їх придбання під час проведення електронних торгів.

Андрій Кияк також відзначив, що Фонд зацікавлений у максимально прозорій процедурі продажу активів банків. Кошти, виручені в результаті продажу таких активів, спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів.

Інформаційні матеріали.