24.09.2015

Заяву на участь у конкурсі на посаду директора департаменту консолідованого продажу ФГВФО подали 36 претендентів

Заяву на участь у конкурсі на посаду директора департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб подали 36 претендентів.

 На першому етапі приймались документи протягом 30 днів з дня оприлюднення  відповідного оголошення в офіційній пресі (газета «Голос України» від 19 серпня 2015 року).

На другому етапі конкурсу відбувався попередній розгляд документів на відповідність встановленим вимогам згідно з затвердженим виконавчою дирекцією Фонду гарантування Положення про порядок проведення конкурсного відбору на заміщення посади директора департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду від 17.08.2015 протокол №196/15 (зі змінами).Для цього була створена спеціальна комісія з представників Фонду гарантування. У процесі розкриття документів та їх оцінки брали участь спостерігачі (експерти) від Світового банку та представник  Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки, який має право дорадчого голосу на всіх етапах конкурсу.

Претенденти на посаду повинні мати повну вищу освіту в галузі економіки, фінансів чи права, досвід практичної роботи відповідно до профілю посади та в фінансовому секторі не менше ніж п'ять років, бездоганну ділову репутацію. Також вони не повинні мати непогашених судимостей за вчинення корисливих злочинів, конфлікту інтересів з неплатоспроможними банками, що виводяться з ринку Фондом.

Завтра, 25 вересня, розпочнеться третій етап конкурсу, в якому візьмуть участь 34 особи, оскільки один з претендентів напередодні відкликав свою заяву, ще одного не було допущено до подальшої участі в зв’язку з невідповідністю поданих документів встановленим вимогам. Учасники конкурсу пройдуть тестування, після чого буде встановлений графік проведення членами виконавчої дирекції Фонду співбесід з претендентами на посаду Директора департаменту.

Під час проведення співбесід виконавча дирекція Фонду оцінить професійну кваліфікацію, знання та навики і обере трьох кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів та подасть пропозиції щодо їх кандидатур на розгляд адміністративної ради Фонду.

Відповідно, адміністративна рада розгляне кандидатури, визначить переможця конкурсного відбору та рекомендує його директору-розпоряднику Фонду для призначення на посаду Директора департаменту.

Фонд буде інформувати громадськість про подальший хід конкурсу та його результати.