20.04.2018

Фонд гарантування вимагає зняти з торгів на СЕТАМ приміщення колишнього відділення банку «Фінанси та Кредит» у Львові, яке незаконно було відчужене

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів вимагає зняти з торгів на СЕТАМ та відмінити вже проведений аукціон з продажу приміщень колишнього відділення ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», яке розташоване у Львові на вул. Хотинській, 2. Відповідно до відомостей з Державного реєстру воно перебуває у власності ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», а також є запис про те, що воно передано в іпотеку НБУ.

Однак, не зважаючи на це, в результаті реалізованої схеми, будівля була відчужена. Все розпочалось з того, що ПП «Ламела Плюс», яке орендувало приміщення та провело у ньому ремонт, заявило в судовій формі претензії на володіння цим майном (справа №462/5660/17). Залізничний районний суд м. Львова (головуючий суддя Ліуш А.І.) 14 грудня 2017 року, протягом одного лише засідання, приймає незаконне рішення (без відома НБУ), яким, зокрема, визнано за ПП «Ламела Плюс» право власності на 67/100 частики вказаного приміщення загальною площею 436,1 кв. м. Цим же ж рішенням суд припиняє й право власності за АТ «Банк «Фінанси та Кредит» на частку в 33/100 та зобов’язує ПП «Ламела Плюс» виплатити банку компенсацію у розмірі 1,5 млн грн..

АТ «Банк «Фінанси та Кредит» оскаржило вказане рішення до суду апеляційної інстанції. Але апеляційну скаргу не розглянуто, оскільки оригінал судової справи №462/5660/17 вилучено відповідно до ухвали суду Львівською місцевою прокуратурою №1 в межах кримінального провадження. Прокурор цієї ж прокуратури, відповідно до ще однієї судової ухвали, робить виїмку наявних оригіналів та копій документів в Управлінні державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради, які містяться в реєстраційних справах у паперовій та електронній формах, що стосуються нежитлових приміщень на вул. Хотинській, 2.

Натомість, ПП «Ламела Плюс» на підставі вже згадуваного рішення Залізничного районного суду м. Львова, яке не набрало законної сили, за допомогою державного реєстратора Львівської обласної філії комунального підприємства «Центр державної реєстрації», незаконно зареєструвало за собою право власності на вказані приміщення. При цьому, запис у Державному реєстрі про те, що власником залишається АТ «Банк «Фінанси та Кредит» є дійсним.

Приватне підприємство розділяє незаконно набуте майно на два окремих приміщення площею 177,4 кв. м. та 258,7 кв. м. та відчужує їх на користь ПП «Вест Інвестмент» та ПП «Сіті Консалт Груп». Реалізація схеми на цьому не закінчується. Вказані компанії передали приміщення в іпотеку одній і тій же особі, яка на той момент проводила стягнення заборгованості, в тому числі, з ПП «Ламела Плюс» за виконавчими провадженнями, які перебували на виконанні у приватного виконавця Павлюка Н.В.

26 лютого 2018 року Галицьким районним судом м. Львова одночасно у двох різних провадженнях здійснюється заміна боржника у справі з ПП «Ламела Плюс» і ПП «Буд Інвест Капітал» на ПП «Вест Інвестмент» і ПП «Сіті Консалт Груп», та в подальшому приватним виконавцем Павлюком Н.В. розпочинається продаж приміщень площею 177,4 кв.м. і 258,7 кв.м. за адресою: м.Львів, вул. Хотинська, 2. в межах виконавчих проваджень з використанням системи ДП «СЕТАМ». Мета таких дій – створити добросовісного набувача, щоб максимально ускладнити повернення активів у власність АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Фонд гарантування вкладів та уповноважена особа у АТ «Банк «Фінанси та Кредит» здійснюють всі передбачені законодавством заходи, щодо захисту прав власності на активи банку та притягнення осіб, які брали та продовжують брати участь у рейдерському захопленні приміщення до відповідальності. Зокрема, була подана заява про вчинене кримінальне правопорушення до Прокуратури міста Києва, повідомлено  ДП «СЕТАМ» та приватного виконавця Павлюка Н.В. про здійснення ними незаконного відчуження майна та необхідності припинення таких дій. Готується позовна заява про скасування результатів торгів, які були проведені ДП «СЕТАМ».