01.01.2001

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подає інформацію про діяльність у 2000 році

Виходячи із розуміння того, що банківська діяльність є високо ризиковою діяльністю і існує небезпека через банкрутство одного банку спричинити ланцюгову реакцію банкрутств інших банків аж до системної банківської кризи.

Основним завданням Фонду є забезпечення захисту прав фізичних осіб, вкладників банків, які сплачують внески до Фонду. Фонд забезпечує надходження, акумуляцію коштів банків та їх цільове використання.

Система гарантування вкладів в Україні створена на умовах попереднього фінансування, оскільки наявність завчасно створеного страхового фонду прискорює процес виплати відшкодувань вкладникам.

Загальна сума коштів Фонду складає 77,8 млн.грн.. З них протягом 2000 року отримано 22390,8 тис. грн. в тому числі:

Станом на 1 січня 2001 року до Реєстру банків-платників зборів до Фонду занесено 134 банки.

Протягом минулого року до Реєстру було включено 9 банків і виключено 6 - у зв’язку з реорганізацією.

Оскільки Національним банком України прийнято рішення про ліквідацію комерційного акціонерного банку "Слов’янський" подаємо слідуючу інформацію по вкладах населення в даному банку.

Станом на 1 жовтня 2000 року в КАБ "Слов’янський" було розміщено вклади 8701 вкладника на загальну суму 94 322 тисячі гривень. Розрахункова сума відшкодування за вкладами за рахунок коштів Фонду становить 4082 тисяч гривень.

Прес-служба