03.02.2016

У Фонді гарантування вкладів відбулась зустріч з представниками об’єднань вкладників неплатоспроможних банків

IMG 4433

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб 2 лютого відбулась зустріч керівництва з представниками об’єднань вкладників неплатоспроможних банків (Дельта Банку, Банку «Фінанси та кредит», Банку «Фінансова ініціатива», «ВіЕйБі Банку» та «Банку Форум»).

Учасники обговорили можливі шляхи залучення громадськості до процесу розроблення процедур та нормативної бази з питань організації продажу та управління активами неплатоспроможних банків, моніторингу за дотриманням встановлених правил.

«Наше завдання забезпечити потенційним покупцям рівні умови доступу до виставлених на продаж активів неплатоспроможних банків з метою їхньої реалізації за максимально вигідною ціною», - сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін. Він підкреслив, що громадськість, в особі об’єднань вкладників, у цьому процесі повинна відігравати важливу роль.

У свою чергу, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик звернув увагу на те, що досить часто є кілька об’єднань вкладників одного неплатоспроможного банку. На його думку, важливою є координація їхньої активності для досягнення спільної мети.

Представники ініціативних груп вкладників висловили готовність до співпраці та конструктивного діалогу.

У підсумку, учасники домовились про проведення наступних зустрічей, протягом яких буде визначена форма участі громадськості у процесі виведення неплатоспроможних банків з ринку.