29.02.2016

Вдосконалення законодавства та нормативної бази системи гарантування вкладів відбуватиметься за сприяння міжнародних експертів

26.02.2016 Координаційна зустріч представників міжнародних фінансових та донорських організаційВдосконалення законодавства та нормативної бази, якими регулюється функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб в Україні, відбуватиметься за сприяння експертів світового рівня. Про це, зокрема, йшла мова під час координаційної зустрічі представників міжнародних фінансових та донорських організацій з керівництвом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

«Серед основних викликів, які стоять перед Фондом гарантування, є питання, які потребують допомоги міжнародних експертів. В першу чергу, зокрема, мова йде про удосконалення законодавства і механізмів ефективного виведення неплатоспроможних банків з ринку», - сказав заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик.

Від міжнародних організацій у зустрічі взяли участь представники Офісу технічної допомоги Міністерства фінансів США (USTreasury), Світового банку, ЄБРР, МВФ, Агентство США з міжнародного розвитку  (USAID), Міністерства міжнародного розвитку Великобританії, Програми ЄС з допомоги фінансовому сектору та Японського агентства з міжнародного співробітництва.

Серед завдань, які також потребують вирішення: удосконалення шляхів визначення причин неплатоспроможності банків; розробка стратегії розвитку Фонду гарантування на найближчі 5 років; удосконалення технологій Фонду, в т.ч. при здійсненні виплат відшкодування коштів вкладникам і т.д.