18.07.2017

ОГОЛОШЕННЯ ФОНДУ ПРО ПОЧАТОК КОНКУРСУ НА ВИЗНАЧЕННЯ ПРИЙМАЮЧОГО БАНКУ, ЗАЦІКАВЛЕНОГО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВИВЕДЕННІ З РИНКУ АКБ «НОВИЙ» у способи, передбачені п. 1 ч. 2 ст. 39 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»

На підставі рішення Правління Національного банку України від 13 липня 2017 року № 441-рш/БТ «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «НОВИЙ» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 13 липня 2017 року №3012 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АКБ «НОВИЙ» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку приймаючих банків, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку АКБ «НОВИЙ» з ринку.

Зацікавлені банки у разі прийняття виконавчою дирекцією Фонду рішення про те, що найменш витратним для Фонду способом виведення неплатоспроможного банку з ринку є спосіб, визначений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон), можуть взяти участь у конкурсі на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку АКБ «НОВИЙ» що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону (з урахуванням статті 421 Закону).

Загальні дані про діяльність неплатоспроможного банку та показники його фінансового стану наведені на сторінці банку в мережі Інтернет: http://www.banknew.dp.ua.

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 11.07.2017 за даними звітності неплатоспроможного банку складала 35,8 млн. грн.

Вимоги до потенційних учасників конкурсу

Конкурс на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, проводиться серед банків, що відповідають затвердженим Фондом конкурсним умовам.

Банк, який планує взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, має подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, що додаються.

Подання банком пакету документів до Фонду свідчить про його намір та згоду взяти участь у конкурсі на умовах, визначених Фондом.

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку визначено в умовах конкурсу.

Адреса, за якою приймаються документи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17.

Дані щодо необхідної мережі відокремлених підрозділів для обслуговування вкладників неплатоспроможного банку АКБ «НОВИЙ» за кожною адміністративно-територіальною одиницею наведено за наступним посиланням.

Умови конкурсу на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку АКБ «НОВИЙ», що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, наведено за наступним посиланням.