31.01.2020

Фонд розпочав співпрацю з міжнародними консультантами у впровадженні європейських практик

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів (далі - Фонд) розпочав співпрацю з групою радників, залучених для надання консультаційних послуг, зокрема, у таких напрямах як реструктуризація заборгованості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб перед Міністерством фінансів України та впровадження у роботі Фонду вимог директив Європейського Парламенту щодо раннього врегулювання неплатоспроможності.

Групу консультантів було обрано за результатами конкурсу, оголошеного наприкінці 2018 року Фондом гарантування вкладів за технічної допомоги Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). У жовтні 2019 року був підписаний договір щодо надання консультаційних послуг з переможцем цього конкурсу - консорціумом у складі Lazard Freres SAS, адвокатського об’єднання «Юридична фірма «ЕКВО», Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, ТОВ «КПМГ-Україна».

Довідково: Фінансування проєкту здійснюється коштами спеціального Фонду ЄБРР для підтримки реформ в Україні та забезпечення стабільного зростання української економіки, внески до якого здійснили уряди Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії, Великобританії, США та Євросоюзу.