19.08.2020

Як дітям засвоїти ази безпечного користування картками: корисні поради

Звичка правильно поводитися з грошима формується у дітей з раннього віку, тому дуже важливо навчити їх правильно заощаджувати, знати правила безпечного користування платіжною карткою, щоб захистити гроші від крадіжки.

Цілком зрозуміло, що кожна дитина прагне самостійності: хоче платити за покупки на інтернет–сайтах, знімати готівку в банкоматі та розраховуватися карткою в магазинах.

Вам не потрібно бути фінансовим генієм, щоб виховати фінансового генія, але коли ви навчаєте дитину як уникати ризиків, слід одразу переходити від слів до справи.

Пропонуємо прості та корисні поради, які допоможуть вашій дитині засвоїти ази безпечного користування картками.

Розкажіть дитині, щоб ніколи не записувала ПІН-код на пластиковій картці: у разі крадіжки або втрати картки, сторонні особи можуть без перешкод зняти з неї кошти.

Поясніть, що у разі втрати чи викрадення картки її необхідно заблокувати, або негайно повідомити банк.

Ніколи не можна передавати інформацію про свою картку третім особам, навіть якщо вони звертаються нібито від імені банку: банківські працівники ніколи не телефонують і не надсилають повідомлень.

Навчіть дітей не повідомляти нікому номер банківської картки, строк її дії, ПІН-код або CVV2-код картки, а також паролі, що надходять у SMS.

Покажіть дітям як користуватися карткою в надійних банкоматах (у відділеннях банків, у торгових центрах), при цьому:

У разі оплати в супермаркетах:

Якщо діти засвоять ці правила, з раннього віку, корисна навичка перейде і в доросле життя.

Пропонуємо також переглянути «10 простих правил карткових розрахунків, яких батькам варто навчити своїх дітей» Бажаємо миру і злагоди кожній дитині та запрошуємо навчатися далі, аби бути фінансово грамотним та впевненим у своєму майбутньому!