27.10.2020

Пул кредитів юросіб чотирьох банків знову виставлено на торги 28 жовтня

ПРЕС-РЕЛІЗ 

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на 28 жовтня 2020 року заплановано аукціон з продажу пулу, що складається з активів чотирьох банків: АТ «ВТБ БАНК», ПАТ «ДІАМАНТБАНК», АТ «РОДОВІД БАНК», ПАТ «КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА».Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу пулу ввійшли права вимоги за 66 кредитами юридичних осіб, майнові права та дебіторська заборгованість. Середня прострочена заборгованість за кредитами - понад 7 років. Загальна заборгованість за договорами склала 5 481 млн грн. Щодо третини кредитного портфелю тривають судові провадження, або ці кредити перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 211,03 млн грн.

Значна частина кредитів не забезпечені заставою. Понад 83% забезпечення становлять фінансові активи, а саме: права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб`єктами господарювання та дебіторська заборгованість. Ще 14% забезпечення це нерухомість, зокрема: чотирикімнатна квартира в Києві загальною площею 168,80 кв. м, розташована на вул. Жилянська, готельний комплекс загальною площею 2226,8 кв.м., що розташований на земельній ділянці площею 0,4723 га, у м. Маріуполь, Донецька обл., спортивний комплекс загальною площею 4279,4 кв. м., розташований на земельній ділянці 0,7458 га у м. Маріуполь, нежитлові будівлі сталеливарного заводу загальною площею 126 763,6 кв. м. теж у м. Маріуполь, Донецької області, а 3 % забезпечення – це обладнання, транспорт та інше майно. 

Пул був сформований за календарним підходом. Тобто до його складу увійшли активи, що попередньо виставлялись на індивідуальні торги, але їх так і не викупили. Під час попереднього аукціону не знайшлось охочих для придбання пулу. Тому його виставлено на торги знову. 

Щодо цього портфелю активів ТОВ «КПМГ-Україна» надавались послуги з комплексної підготовки до продажу.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулу, потенційні інвестори можуть у кімнатах даних банків, або у віртуальній кімнаті даних. Порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням

Детальніша інформація про лот (GL18N118141) із описом кредитних угод та переданого забезпечення міститься у публічному паспорті на сайті Фонду – за посиланням. З умовами участі в аукціоні також можна ознайомитись на сайті ProZorro.Продажі.