27.01.2021

Фонд гарантування у березні розпочне продаж земельних ділянок банку «АРКАДА»

ПРЕСРЕЛІЗ 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує в березні 2021 року почати серію електронних аукціонів з продажу активів неплатоспроможного АТ АКБ «АРКАДА». Упродовж кількох місяців на торги будуть виставлені 34 земельні ділянки під Києвом – у містах Буча та Бровари, а також у селищі Михайлівка-Рубежівка, яке входить до складу Києво-Святошинського району Київської області. Виставлені на продаж ділянки є привабливим об’єктом інвестування, особливо для компаній, які працюють у сфері будівництва житлової та комерційної нерухомості, а також в аграрному секторі.

Зокрема, потенційним покупцям будуть запропоновані 12 земельних ділянок, розташованих на межі міста Буча, на відстані 25 км на захід від Києва. Їх цільове призначення – будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Ділянки мають загальну площу 72,61 га та вдале розташування. Близько третини території Бучі знаходиться у лісовій зоні. Прекрасна природа неподалік, зручне транспортне сполучення та близькість до столиці обумовлюють тут активну житлову забудову як індивідуальними будинками, так і житловими комплексами. Виставлені на продаж ділянки межують між собою та утворюють великий масив, який прилягає до територій громадської та житлової забудови. Частина з них має асфальтовані під’їзні шляхи, поруч знаходяться інженерні мережі (газопостачання, електропостачання тощо).

Також на аукціони будуть виставлені 19 земельних ділянок у селищі Михайлівка-Рубежівка, розташованому на відстані 16 км на захід від Києва. Усі ділянки призначені для ведення особистого селянського господарства та мають загальну площу 159 га. Селище Михайлівка-Рубежівка межує з містами Буча та Ірпінь і характеризується активною побудовою приватних будинків та зведенням сучасних котеджних містечок. Виставлені на продаж ділянки знаходяться неподалік котеджного містечка «Михайлівський сад». Зручне розташування поблизу великого міста і ліній комунікацій, а також можливість зміни цільового призначення ділянок є запорукою вдалого інвестування коштів у ці об’єкти з метою будівництва сучасного житла.

Крім цього, навесні Фонд виставить на продаж три земельні ділянки у місті Бровари загальною площею 9,89 га. Їх цільове призначення – землі житлової забудови та розміщення об’єктів інфраструктури.

Дати торгів та детальну інформацію про активи буде додатково розміщено на сайті Фонду. Слідкуйте за нашими анонсами! Детальний опис активів можна буде також отримати безпосередньо в банку «АРКАДА» та у віртуальній кімнаті даних на сайті Фонду. Для ознайомлення з цією інформацією потенційним покупцям необхідно підписати договір щодо нерозголошення конфіденційної інформації.

Аукціони з продажу земельних ділянок банку «АРКАДА» проходитимуть на електронному майданчику «Prozorro.Продажі», за відкритою і прозорою процедурою. Нагадаємо, що основний принцип Фонду при реалізації майна збанкрутілих банків – «усі бачать усе», тобто повна прозорість на всіх етапах продажу активів. Кожен бажаючий може взяти участь у торгах і придбати виставлене на продаж майно. Переможцем аукціону стане той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

Всі кошти, отримані від продажу та управління активами, Фонд спрямовує на розрахунки з кредиторами неплатоспроможних банків.