04.03.2021

Фонд гарантування вкладів приєднався до кампанії «Знай свої права», яку проводить Нацбанк за підтримки Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

ПРЕСРЕЛІЗ  

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб став генеральним партнером Всеукраїнської інформаційної кампанії із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права», яку проводить Національний банк України за підтримки Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Мета кампанії – покращити обізнаність громадян про права та обов’язки під час користування фінансовими послугами.

Кампанія відбувається за підтримки міжнародних партнерів – Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні, а також проєкту технічної допомоги Європейського Союзу "Посилення регулювання та нагляду за небанківським фінансовим ринком" (EU-FINREG).

У межах інформаційної кампанії Національний банк спільно з Фондом гарантування вкладів та іншими партнерами розповідатиме українцям, які вони мають права як споживачі фінпослуг та куди звертатися у випадку їх порушення.

«Фонд підтримав кампанію, і захист прав та інтересів вкладників є пріоритетним завданням Фонду. Саме тому нами було прийнято рішення про приєднання до Всеукраїнської інформаційної кампанії із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права» та розроблено низку заходів, спрямованих на підвищення рівня поінформованості вкладників про їхні права та обов’язки. Чітке знання вкладниками своїх прав та обов’язків, розуміння, як працює система гарантування вкладів, куди звертатися і де отримати відповіді на свої запитання, – це все фундамент для підвищення рівня довіри до банківської системи», – сказав Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду.

Інформаційна кампанія проходитиме в березні-травні 2021 року в усіх регіонах України. Національний банк у межах цієї кампанії запустив спеціальну вебсторінку (лендинг) «Знай свої права».

Покращити обізнаність громадян про їх права та обов’язки, а також допомогти вкладникам відчути себе захищеним є одним із першочергових завдань Фонду.

Довідково.

Генеральні партнери:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Система Безоплатної правової допомоги, споживча кооперація COOP Україна, Всеукраїнська асоціація фінансових компаній, платформа онлайн оголошень OLX.

Інформаційні партнери:

ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Райффайзен банк Аваль, Альфа-Банк, ПУМБ, Сбербанк, ОТП Банк, Креді Агріколь, Банк Південний, ПроКредит Банк, Таскомбанк, Банк Восток, Банк Кредит Дніпро, Мегабанк, МТБ Банк, Ідея Банк, Банк Альянс, Акордбанк, Банк Глобус, Банк Львів, Банк Січ, Банк інвестицій та заощаджень, Піреус Банк, МІБ, Кліринговий дім, Радабанк, Кристалбанк, Конкорд банк, Банк Форвард, Укрбудінвестбанк, Банк Грант, Мотор-Банк, Агропросперіс Банк, Асвіо Банк, Банк ¾, Банк Український капітал, Банк Земельний капітал, Юнекс банк, Полікомбанк, Європейський Промисловий Банк, БТА Банк, Український банк реконструкції та розвитку.