05.03.2021

Фахівці Фонду разом з представниками ГО «Діловий клуб «Партнер» провели чергові освітні заходи в рамках Національного проєкту з фінансової грамотності»

Триває співпраця Фонду з обласними інститутами підвищення кваліфікації та ГО «ДК «Партнер» в рамках Національного проєкту з фінансової грамотності.

У лютому поточного року фахівці Фонду провели низку тренінгів. Зокрема, 9 лютого відбувся семінар тренінг з 6 лекцій для викладачів з фінансової грамотності, організований Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти м. Сєвєродонецьк) на тему «Формування фінансової грамотності вчителя» для педагогів закладів загальної середньої освіти. 

Захід проводився в онлайн форматі співробітниками відділу фінансової просвіти управління з питань інформаційної політики Фонду. Під час семінару були висвітлені питання фінансового планування, використання фінансових послуг (депозитів і кредитів), безпечного здійснення розрахунків карткою та в інтернеті, а також особливості податкової системи. 

17 лютого на запрошення Київського міського центру зайнятості було проведено лекцію на тему «Ефективне управління фінансами», організовану Учасниками цієї онлайн конференції стали близько 90 учнів 9-10 класів шкіл Києва. 

Крім того, з 15 по 18 лютого тренерами Фонду разом з представниками ГО «Діловий клуб «Партнер» було проведено низку освітніх тренінгів для викладачів з фінансової грамотності для Івано-Франківського, та 23-25 лютого для Закарпатського, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти на тему «Інноваційні методики викладання оновленого змісту курсу «Фінансова грамотність» в закладах загальної середньої та професійної освіти»

Також 24 лютого співробітники Фонду провели тренінг для викладачів предметів з наскрізною лінією фінансової грамотності, що був організований Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Метою наскрізного викладання фінансової грамотності є навчання молодого покоління українців ощадливості, раціонального використання коштів, планування витрат, стимулювання лідерських ініціатив.

Учасники отримали практичні поради щодо користування різними фінансовими інструментами (депозит, кредит, податкова знижка). Вчилися ставити фінансові цілі та ознайомилися з базовими правилами безпеки користування платіжними картками. 

Загалом участь у тренінгах взяли понад 100 викладачів Закарпатської, Івано-Франківської та Рівненської областей.

За відгуками учасників тренінгів вони мотив ували педагогів до вдосконалення особистих навичок фінансової грамотності.