22.03.2021

Кредитний портфель банку «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» повторно буде виставлено на продаж – за участю міжнародного консультанта

ПРЕСРЕЛІЗ  

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні пул активів ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА». Торги пройдуть 6 квітня 2021 року на майданчику EP Liquid. Організатор торгів – ТОВ «ЕКСІТО ПАРТНЕРС І КОЕН УКРАЇНА», що є дочірньою компанією одного зі світових лідерів з продажу активів і залучена Фондом в якості міжнародного консультанта.

Пул активів складається з 42 прав вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами. Частина кредитів знаходиться у заставі Національного банку України. Раніше всі ці активи вже виставлялися на продаж – індивідуально та у складі пулу, однак поки не були викуплені.

Станом на 16 березня 2021 року всі позичальники – діючі підприємства, окрім одного – банкрута. Загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу – 19,5 млрд грн. Із них 65% становить тіло кредиту, а 35% нараховані, але не отримані відсотки. П’ять найбільших позичальників складають 25% номінальної вартості кредитного портфелю.

У забезпеченні за кредитами – нежитлова та комерційна нерухомість загальною площею близько 77 тис кв м, сільськогосподарські товари та обладнання. Об’єкти нерухомості розташовані переважно в Івано-Франківську, Львівській, Сумській, Чернігівській та Луганській областях. Балансова вартість усього забезпечення – 91,3 млн грн.

Початкова ціна лоту – 740 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро.

Участь у торгах можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Для цього необхідно завчасно зареєструватися згідно з правилами аукціону. Всі кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Більш детальна інформація про лот EPCU042021 та умови участі в аукціоні представлені на інформаційному порталі Фонду за посиланням. Ознайомитись з активами у складі пулу можна після підписання договору щодо нерозголошення банківської таємниці та конфіденційної інформації.