30.04.2021

Фонд гарантування вкладів спільно з Незалежною Асоціацією Банків України провели онлайн зустріч із представниками банків

28 квітня 2021 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) спільно з Незалежною Асоціацією Банків України (далі – НАБУ) провели онлайн зустріч з представниками банків України щодо обговорення актуальних питань, які виникають під час перевірок учасників Фондом та обговорили проєкти змін до нормативно-правових актів Фонду.

В ході заходу банківській спільності було презентовано огляд результатів перевірок учасників Фонду гарантування вкладів за останні роки (2018, 2019 та 2020) та акцентовано увагу, як на проблемні питання і можливі шляхи їх вирішення, так і на позитивні аспекти, які відбулись за цей період завдяки якісній співпраці банків та Фонду.

Крім того, було проведено спільне обговорення проєктів змін до Положення про порядок проведення перевірок учасників Фондом та Правил подання звітності до Фонду. Зміни стосуються, як пом’якшень деяких вимог з подання звітності до Фонду, так і зменшення навантаження на банки. Також на зустрічі обговорювались пропозиції банків щодо змін до Положення про порядок проведення перевірок учасників Фондом, зокрема процедури впровадження дистанційних перевірок банків Фондом. Окремо було запропоновано банківській спільності прийняти участь у тестуванні вдосконаленого Фондом Звітного файлу реєстру контрактів (договорів, угод, правочинів) "RC", що буде корисним як для Фонду, так і для банків.

За традицією таких онлайн конференцій, без уваги не залишилось жодне питання представників банків України і Фонд надав відповідні роз’яснення та коментарі на кожне із них. Пропозиції, які були озвучені банківською спільнотою, будуть опрацьовані та, за можливості, враховані при внесенні змін в нормативно-правові акти Фонду.

Детальніше ознайомитись із презентаційними матеріалами онлайн-конференції можна нижче за посиланнями:

Презентація  на тему: «Зміни до Правил подання звітності учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №1158».

Презентація на тему: «Перевірки здійснені фондом гарантування вкладів фізичних осіб протягом 2018-2020 років».