26.07.2021

Що треба знати про грошові перекази з картки на картку

Хочете передати гроші близьким? Для цього вам не потрібна готівка:вибирайте онлайн-сервіси для переказу грошей з картки на картку та не витрачайте часу на відвідування банку. Онлайн-переказ можна здійснити просто вдома за лічені хвилини.

Переказ із картки на картку – це найпростіший спосіб надіслати гроші від однієї фізичної особи іншій. Фактично це списування визначеної суми коштів з вашої банківської картки та її зарахування на банківську картку іншої особи.

Онлайн-перекази з картки на картку можна здійснювати 24/7 за допомогою мобільного телефона, комп’ютера чи планшета. Усе, що вам для цього потрібно – доступ до інтернету, ваша картка з відповідною сумою грошей і номер банківської картки (16 цифр на лицьовому боці картки), на яку буде здійснено переказ.

Переказувати гроші можна через онлайн-сервіси грошових переказів чи за допомогою онлайн-банкінгу вашого банку: мобільного додатку або його вебверсії.

У процесі переказу коштів беруть участь дві особи:

Щоб здійснювати безпечно грошові перекази з картки на картку, потрібно знати наступне:

Платіжну операцію здійснюють через сертифіковані платіжні сервіси або цифрові гаманці, і в разі потреби можна повернути кошти, оскаржити операцію тощо. Наприклад, якщо ви придбали товар та оплатили карткою, але так його й не отримали, можна оскаржити таке придбання й повернути гроші. Але, якщо ви оплатили товар, переказавши гроші зі своєї картки на картку продавця, таке придбання оскаржити не вдасться, оскільки переказ із картки на картку вважають добровільним переказом грошей.

Грошові перекази онлайн мають такі переваги:

  1. Це просто. Щоб переказати гроші на картку, потрібно знати лише 16-значний номер картки отримувача. Необов’язково мати ПІБ,ідентифікаційний номер одержувача, та не потрібно заповнювати ніяких паперів.
  2. Це зручно. Грошові перекази онлайн можна здійснювати цілодобово.Переказувати гроші онлайн можна між картками різних платіжних системі банків.
  3. Це швидко. Не потрібно підлаштовуватися під години роботи банку або шукати термінал і витрачати час на черги. Можете переказувати гроші, де б ви не були. Надсилайте гроші в будь-який час і будь-якого дня.
  4. Це безпечно. Дані вашої картки захищено згідно зі стандартами безпеки – з використанням технології 3D Secure і за міжнародним стандартом електронної безпеки PCI DSS.