26.07.2021

Які ризики покриває страхування туристів

Захоплюючі подорожі приносять нам позитивні емоції і залишають спогади на все життя. Але будь-яка подорож несе в собі певні ризики,захиститись від яких допомагає туристичне страхування.

Страхові компанії пропонують спеціальні поліси страхування для туристів, створені для захисту їх життя, здоров’я та майна від нещасних випадків та непередбачуваних обставин під час подорожі.

Не лінуйтеся витратити трохи часу на пошук програми страхування,умови якої будуть відповідати вашому відпочинку. При цьому орієнтуйтеся на надійність страхової компанії як важливий фактор, від якого залежить якість послуг і швидкість відшкодування витрат при виникненні страхового випадку.

Які ж ризики покриває страхування туристів?

Класичне страхування туристів в першу чергу покриває ризики, пов’язані зі здоров’ям та життям.

Страховку мандрівника часто називають полісом медичного страхування туристів. Медичне страхування туристів покриває вартість медичних послуг,якщо під час подорожі погіршиться здоров’я. Страхова компанія зобов’язана відшкодувати виклик швидкої, медичну діагностику, перебування в стаціонарі та вартість ліків.

Страхування від нещасних випадків – захищає від фінансових витрат через часткову втрату працездатності, інвалідність, або смерть туриста в результаті нещасного випадку.

Туристичне страхування може включати додаткові фінансові ризики, які часто виникають під час поїздок за кордон, і пов’язані з ними додаткові послуги:

Крім того, останнім часом планувати подорож стало складніше через пандемію – потрібно знати про вимоги різних країн, а також убезпечити себе від ризиків через хворобу.

Стандартна медична страховка покриває лікування коронавірусу і, якщо знадобиться, госпіталізацію. Проте часто туристи опиняються на самоізоляції в готелі, а цього базова страховка не передбачає. Тому послуга страхування додаткових фінансових ризиків тепер має особливе значення, адже якщо у туриста виявили COVID-19, прийдеться знаходитись у країні перебування до повного одужання, а це – проживання та харчування. Тому зазначена нова страховка дозволяє бути впевненим, що, навіть через хворобу, перебування не потребуватиме додаткових коштів.

Навіть якщо ви ніколи не зверталися по допомогу до страхової компанії закордоном, пам'ятайте – завжди буває перший раз. І буде краще, якщо він станеться при наявності гарної програми від надійного страховика.