09.08.2021

7 способів інвестувати в самого себе

Інвестиція – це вкладання коштів в певний проект з метою отримати прибуток, і хоча спочатку цей термін використовувався виключно для фінансових операцій, сьогодні у нього більш широке значення. Інвестиції в себе і свій розвиток - це найкращий спосіб збільшити свій особистий капітал.

Інвестиції в самого себе, на думку Уоррена Баффета (американський інвестор, філантроп) – це те, чим повинна займатись кожна людина. Він вважає, що найцінніший актив, який у нас є – це ми самі і все, що вдосконалює наші таланти і вміння. Підвищення фінансової обізнаності, опанування нових знань і реалізація талантів – це шлях до фінансового успіху!

Які якості, здібності та корисні звички допоможуть вам стати фінансово успішним та підвищити свою продуктивність?

1. Потрібно знати, яка у вас мета, до чого ви прагнете. Готуйтесь, адже доведеться серйозно попрацювати!

2. Створіть навчальний план.

Створення навчального плану – це те, чим потрібно зайнятись в першу чергу. Визначте, які навички ви хочете розвивати, скільки часу потрібно виділяти щодня. З’ясуйте, як зручніше це робити: записувати в блокнот або планувальник, чи скористатися мобільним додатком. Можна розмістити план там, де ви постійно його будете бачити – так легше зробити все вчасно.

3. Будьте рішучими і дисциплінованими.

Щоб досягнути поставленої мети, необхідно позбутися шкідливих звичок та ліні – це те, що забирає в нас сили та можливість бути продуктивними.

4. Ваше оточення.

Знайдіть людей, які поділяться своїм позитивним досвідом, допоможуть з подальшим визначенням правильного напрямку руху. Спілкування з професіоналами збагачує досвідом, відкриває нові можливості. Досвід інших людей буде впливати на вас навіть тоді, коли ви, здавалося б, просто розмовляєте з ними. У довгостроковій перспективі це принесе гарні плоди і прибутки.

5. Покращуйте комунікативні навички.

Дізнаватися щось нове можна з трьох джерел: власного досвіду, роботи з інформацією і досвіду інших людей. Відповідно, щоб розмовляти з успішними людьми і переймати їх досвід, вам потрібно щось запропонувати. Тож гарні комунікативні навички будуть завжди в нагоді. Завжди приємно спілкуватись з цікавою людиною, незалежно від її професії.

6. Постійно навчайтесь.

В сучасному світі вже замало лише закінчити ВНЗ, навчатися потрібно все життя. Не бійтесь вкладати гроші у власну освіту. Здатність швидко вивчати щось нове – це важлива якість сучасної людини. Постійно тренуйте і розвивайте свій мозок за допомогою книг, різних курсів і тренінгів. Навчання – це безперервний процес, який триває протягом усього життя.

7. Розвивайтесь не тільки професійно.

Звісно, робити це, коли робота займає більшу частину дня, не так просто. Але ось невеличкий секрет: виявивши цікаву для себе діяльність, ви зможете знаходити час для неї щодня. Можливо, доведеться спати на годину менше. Можливо, витрачати обідню перерву. Але якщо ви знайдете те, що вам подобається, час буде з'являтись, навіть якщо раніше його не було.

Як сказав Роберт Кіосакі, американський підприємець і письменник: «Кожен долар, витрачений на фінансову освіту, повернеться до вас десятикратно».

Бажаємо вам бути наполегливими, і тоді у вас все вийде!