09.09.2021

Фонд гарантування вкладів започаткував Лігу амбасадорів фінансової грамотності

ПРЕСРЕЛІЗ   

Розповсюдження знань про систему гарантування вкладів та поширення фінансової грамотності серед громадян визначено одним з стратегічних напрямків діяльності Фонду гарантування на найближчі роки. Для реалізації поставлених завдань Фонд реалізує низку проєктів, зокрема створення Ліги амбасадорів фінансової грамотності.

Ліга амбасадорів фінансової грамотності - об’єднання фахівців, які системно і активно займаються фінансовою просвітою шляхом проведення навчальних заходів різних форматів (онлайн, ігрових, лекційних тощо) по всій території України.

Учасниками Ліги амбасадорів стануть учасники проєктів з фінансової грамотності, які реалізуються за участю Фонду, що дозволить налагодити якісну та професійну взаємодію Фонду і його партнерів з проведення заходів з поширення знань про систему гарантування вкладів. Фонд за участю Амбасадорів фінансової грамотності планує розширити системну діяльність у цій сфері, залучити активних, професійних та прогресивних фахівців та впроваджувати новітні освітні технології.

9 вересня 2021 року статусу Амбасадора фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів набули перші дев’ять фахівців, які підтвердили свій високий рівень професіоналізму і кваліфікації під час співпраці в рамках Національного проєкту з фінансової грамотності. Найближчим часом статусу Амбасадора набудуть ще десятки учасників, які в рамках цього проєкту відкривають клуби фінансової грамотності по всій Україні.

- «Великих втрат заощаджень  громадян у банках, які були визнані неплатоспроможними у 2014-2015 роках, у значній кількості випадків можна було уникнути у разі їх більшої обізнаності про систему гарантування вкладів та більш високого рівня фінансової грамотності. Ми високо цінуємо зусилля фахівців, які системно займаються підвищенням фінансової грамотності і покладаємо надії на те, що спільними проєктами Фонду і викладацької спільноти нам вдасться масштабувати діяльність у сфері підвищення фінансової грамотності та досягти відчутних результатів цієї роботи» -  наголосила під час урочистої зустрічі з Амбасадорами директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут.

Отже, першими Амбасадорами фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів стали:

Рішенням виконавчої дирекції Фонду сформована Рада Ліги амбасадорів фінансової грамотності, до складу якої увійшли перелічені особи. Рада уповноважена здійснювати координацію діяльності Ліги амбасадорів фінансової грамотності. Координатором Ради амбасадорів став Івагло Сергій Володимирович – президент ГО ДК «Партнер» (м.Харків).