27.07.2016

Фонд гарантування розпочав кваліфікаційний відбір організаторів відкритих торгів

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав плановий кваліфікаційний відбір за напрямом «організація відкритих торгів (аукціонів)».  Відповідне оголошення оприлюднене на сайті Фонду.

Метою проведення кваліфікації є відбір організаторів торгів, що надаватимуть послуги з проведення аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються.

Прописуючи нові критерії, яким мають відповідати претенденти на щорічну акредитацію, увагу було приділено технічним можливостям електронних систем торгів. Зокрема, мова йде про вимоги: забезпечення безперешкодного доступу до електронного торговельного майданчику всіх зареєстрованих учасників; забезпечення рівних умов доступу до інформації про проведення торгів протягом 24-х годин на добу та 7 днів на тиждень (допускається непрацездатність електронного торговельного майданчику не більше 22 годин на рік); можливість пошуку та перегляду повної та достовірної інформації щодо проведення торгів, архіву (за останніх 7 років) проведення торгів із збереженням детальної інформації щодо історії їх проведення. Крім того, окрема вимога – наявність засобів боротьби та забезпечення захисту від DDoS атак та наявність резервних каналів зв’язку. Перелік усіх критеріїв, яким мають відповідати претенденти, можна знайти тут.         

Прийом пропозицій від організаторів торгів, які бажають пройти кваліфікаційний відбір, триває до 19 серпня 2016 року. Розкриття кваліфікаційних пропозицій відбудеться об 11:00 19 серпня.

Детальну інформацію про проведення кваліфікаційного планового відбору за напрямом «організація відкритих торгів (аукціонів)» можна знайти тут.

Нагадаємо, до напрацювання нових критеріїв щорічного відбору організаторів торгів Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запрошував долучитись усіх гравців ринку. Про це, зокрема, ще у 19 квітня  під час зустрічі з представниками 28-ми бірж та двох біржових асоціацій заявила директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Юлія Берещенко.

Умови та порядок відбору визначеноПоложенням про порядок відбору осіб, які можуть виконувати роботи (надавати послуги) неплатоспроможним банкам або банкам, що ліквідуються, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, затвердженим рішенням виконавчої дирекції Фонду від 28.03.2016 № 434, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 21.04.2016 за № 612/28742.