03.11.2021

Фахівці Фонду провели онлайн-захід для студентів Сумського державного університету, приурочений до Всесвітнього дня заощаджень-2021

З нагоди Всесвітнього дня заощаджень фахівці Фонду провели навчальний онлайн-захід з теми «Система гарантування вкладів в Україні» для викладачів та студентів I-IV курсів Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту Сумського державного університету.

Провідний консультант з економічних питань відділу фінансової просвіти управління з питань інформаційної політики Ганна Лебідь та провідний економіст відділу виявлення та дослідження фактів нанесення шкоди управління з питань стягнення шкоди Вікторія Кремень виступили з тренінгами-лекціями з тем «Система гарантування вкладів фізичних осіб» та «Професійні навички фінансиста».

Під час заходу велика аудиторія викладачів та студентів Сумського державного університету отримала інформацію щодо роботи системи гарантування вкладів в Україні, функціонування Фонду гарантування вкладів та умов гарантування вкладів громадян, дізнались багато цікавого щодо надпрофесійних навичок, які відповідають за успішну та продуктивну участь у робочому процесі фахівців з фінансів.

Студенти ставили питання щодо законодавчих ініціатив та джерел фінансування Фонду та висловили думку, що отримані під час навчання знання про м'які навички, які доповнюють технічні навички з економіки та фінансів допоможуть їм в майбутньому вдало обрати місце роботи та зміцнять їх повсякденні фахові робочі компетенції.

Довідка. Всесвітній день заощаджень уперше було проведено в жовтні 1924 року в Мілані, де представники ощадних банків зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес і запропонували відзначати цей день щороку з метою популяризації ідеї ощадності. В 1989 році ООН офіційно проголосила 31 жовтня Всесвітнім днем заощаджень.