18.11.2022

«Про залучення інвестицій важливо думати уже зараз», - Світлана Рекрут під час українського інвестиційного роудшоу 2022

ПРЕСРЕЛІЗ    

17 листопада Світлана Рекрут, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, взяла участь у  шостому щорічному українському інвестиційному роудшоу (Ukrainian Investment Roadshow) 2022, що відбувся у Лондоні. Цього року конференцію було присвячено питанням відновлення економіки України та забезпечення стійкості бізнесу під час війни.

«Про залучення інвестицій важливо говорити уже зараз. За ними - ключова роль у відбудові України», - сказала Світлана Рекрут.

Під час панельної дискусії директор-розпорядник Фонду презентувала свою доповідь про стан та перспективи продажу активів банків, що ліквідуються.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів у червні цього року відновив проведення аукціонів в системі Prozorro.Продажі. Зараз на продаж, передусім, виставляються об’єкти нерухомості, які перебувають на балансі банків, що ліквідуються.

«Результати торгів свідчать: внутрішній інвестор готовий вкладати кошти в Україну, у її розвиток навіть в умовах повномасштабної війни. Наприклад, нерухомість, що перебуває на балансі банків, реалізується щонайменше на рівні довоєнних цін, майже кожен п’ятий аукціон є успішним, а середній рівень конверсії становить 197%. Між тим, 95% активів банків, що ліквідуються, - це права вимоги за кредитами. І майже 50% усіх активів знаходяться на території, тимчасово непідконтрольній Україні», - констатувала Світлана Рекрут.

Щорічна Ukrainian Investment Roadshow є платформою для зустрічей та дискусій провідних компаній і вищих посадових осіб України із представниками широкого кола зацікавлених сторін з міжнародної  фінансової спільноти.