30.01.2023

Колишні відділення банків, будівля палацу культури та пул кредитів трьох банків – серед лотів цього тижня

ПРЕСРЕЛІЗ   

Упродовж тижня у системі Prozorro.Продажі відбудуться аукціони з продажу активів 6 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Серед цікавих лотів тижня, які не варто пропустити, – будівлі палацу культури та міської поліклініки у Кременчуці Полтавської області, а також колишні відділення банків у різних регіонах країни.

Пул кредитів трьох банків 

01 лютого на торгах – лот GL16N121923: права вимоги за 21 кредитом юридичних осіб та 15 позицій дебіторської заборгованості ПАТ «Промінвестбанк», АТ «МР БАНК» та АТ «КБ «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ».

Кожен актив до цього мінімум тричі виставлявся на індивідуальний продаж, але так і не був реалізований. Загальна заборгованість за договорами становить близько 900 млн грн. 

При цьому у забезпечення виконання зобов’язань за договорами передано об’єкти нерухомості, земельні ділянки, рухоме майно, майнові права та фінансова порука. Початкова ціна на аукціоні – 173,9 млн грн. Умови участі у торгах – тут.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальників повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Нерухомість

31 січня  на торгах:

01 лютого відбудуться аукціони з продажу нерухомості у місті Кременчук Полтавської області. Окремими лотами на торги виставлено:

02 лютого відбудуться торги з продажу нежитлового приміщення – частини адмінбудівлі банку у м. Бровари Київської області. Загальна площа виставлених об¢єктів – понад 1 тис.кв.м. Стартова ціна продажу лоту G22N021800 – 24,6 млн грн. Деталі аукціону – за посиланням.

Перелік активів, виставлених на продаж упродовж тижня, - за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, які ліквідуються.

Нагадаємо, продаж активів банків, що ліквідуються, відбувається на електронних онлайн-аукціонах системи Prozorro.Продажі. Участь в аукціонах можуть брати усі охочі, крім рф та осіб, пов’язаних із країною-агресором, а також крім позичальників та поручителів за кредитними договорами, виставленими на продаж.