13.02.2023

Кредити із забезпеченням, ТРЦ «Магелан», квартири під Києвом та нежитлова нерухомість в Ірпені – серед лотів цього тижня

ПРЕСРЕЛІЗ    

Упродовж тижня у системі Prozorro.Продажі відбудуться аукціони з продажу активів 6 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Серед цікавих лотів, які не варто пропустити, – ТРЦ «Магелан» у Києві, права вимоги за кредитами юридичних осіб із забезпеченням, нежитлові приміщення в Ірпені (Київська область) та нерухомість у Кременчуці (Полтавська область).

Права вимоги за кредитами

Уже в понеділок, 13 лютого, відбудеться повторний аукціон з продажу права вимоги за кредитом юридичної особи – одного із найбільших хімічних підприємств України.

Лот G16N021956 на продаж виставляється за 1 518,7 млн грн.

Умови участі у торгах – за посиланням.

Детальний опис активу – тут.

15 лютого відбудеться аукціон з продажу права вимоги за кредитами компанії – одного із найбільших в Європі машинобудівних комплексів, у забезпечення за якими передано об'єкти нерухомості у м. Суми, загальною площею понад 25 тис. кв.м. (у тому числі -  виробничі та адміністративні будівлі, склади, ангар, інженерний корпус тощо) та виробниче обладнання та устаткування.

Лот GL18N021924 на продаж виставлено за 3 871,4 млн грн.

Умови участі в аукціоні – за посиланням.

Детальна інформація про активи – тут.

16 лютого – на повторних торгах права вимоги за кредитами юридичної особи, у забезпечення за якими передано кілька об’єктів нерухомості у м. Сміла, Черкаської області, зокрема, комплекс будівель промислового призначення загальною площею 101 090 кв. м. та база відпочинку і магазин з господарськими будівлями.

Лот G16N021969 на продаж виставлено за 142,8 млн грн.

Умови участі в аукціоні – за посиланням.

Детальна інформація про активи – тут.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальників повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Квартири в Петропавлівській Борщагівці під Києвом

15 лютого на торгах – квартири у передмісті Києва, у с. Петропавлівська Борщагівка. Окремими лотами на торги виставлено дві двокімнатні квартири по вул. Черкаська, 1-А.

Лот G22N021990 (квартира загальною площею 80,2 кв. м.) на продаж виставлено за 1,3 млн грн. Деталі аукціону – тут.

Лот G22N021992 (квартира загальною площею 68,8 кв.м.) на продаж виставлено за 1,2 млн грн. Деталі аукціону – тут.

ТРЦ «Магелан»

16 лютого відбудеться черговий аукціон з продажу лоту, до складу якого зокрема включено будівлю ТРЦ «Магелан» у Києві.  

Початкова ціна реалізації лоту № G18N022067 – 1 255,4 млн грн.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Публічні паспорти активів доступні для перегляду.

Нежитлова нерухомість

13 лютого на торгах – нерухомість «Промінвестбанку» у м. Первомайськ, Миколаївської області. На продаж виставлено службову споруду загальною площею майже 612 кв.м. за адресою вулиця Грушевського, 34а.

Лот G22N022010 на продаж виставлено за 2,1 млн грн.

Умови участі в аукціоні – за посиланням.

Детальний опис активу – тут.

14 лютого – аукціон з продажу пулу нежитлових приміщень (12 об’єктів), загальною площею 277,80 кв.м, що знаходяться за адресою Київська обл., м. Ірпінь, вулиця Тургенівська, 10.

Лот GL22N022007 на продаж виставлено за 1,8 млн грн.

Умови участі у торгах – за посиланням.

Детальний опис активу – тут. 

14 лютого на торгах будівля відділення «Промінвестбанку» у м. Прилуки Чернігівської області, загальною площею 1011,7 кв.м. Разом із колишнім відділенням банку на продаж виставлено також кілька гаражів.

Лот G22N021985 на продаж виставлено за 5,2 млн грн.

Умови участі у торгах – за посиланням.

Детальний опис активу – тут.

17 лютого відбудуться повторні аукціони  з продажу нерухомості у місті Кременчук Полтавської області. Окремими лотами на торги виставлено:

Перелік активів, виставлених на продаж упродовж тижня, - за посиланням

Кошти, отримані від продажу активів спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, які ліквідуються.
Нагадаємо, продаж активів банків, що ліквідуються, відбувається на електронних онлайн-аукціонах системи Prozorro.Продажі. Участь в аукціонах можуть брати усі охочі, крім рф та осіб, пов’язаних із країною-агресором, а також крім позичальників та поручителів за кредитними договорами, виставленими на продаж.