10.03.2023

Кредитори банку «Аркада» уже почали отримувати кошти

ПРЕСРЕЛІЗ    

Усі клієнти АТ АКБ «АРКАДА» (далі - Банк) отримають свої кошти у повному обсязі. Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів розпочав розрахунки з кредиторами банку «Аркада».

Таким чином, кошти отримають усі клієнти Банку, а саме:

З цих коштів 244,8 млн грн буде спрямовано Управителю фондів фінансування будівництва (ФФБ) - ТОВ «Фінансова компанія «Гарант-Капітал», який за рішенням суду став Управителем ФФБ «Патріотика» та «Еврика».

«Левова частка коштів, що спрямовуються на розрахунки з кредиторами банку «Аркада», підуть на рахунки Управителя ФФБ, - повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай. - Таким чином прискориться будівництво житла, якого так чекають інвестори житлових комплексів «Аркади». Це люди, які довірили банку свої кошти з надією отримати власне житло, а натомість опинились у заручниках махінацій керівництва банку «Аркада», будучи навіть не його вкладниками, а довірителями будівельних фондів. Тому з перших днів виведення банку з ринку ми намагалися зробити усе можливе в межах законодавства, щоб врегулювати ситуацію».

Нагадаємо, погашення вимог кредиторів банку, що виводиться з ринку, здійснюється за рахунок продажу та управління активами цього банку, тобто, залежить від якості цих активів.

У випадку банку «Аркада» розрахунок з усіма його кредиторами став можливим завдяки відкритому, прозорому та конкурентному продажу Фондом майнових прав на будівлю центрального офісу Банку у Києві, що була виведена у шахрайськи спосіб з балансу Банку напередодні його банкрутства.

Як кредиторам отримати кошти, читайте за посиланням.

Довідково: Тимчасову адміністрацію в АТ АКБ «АРКАДА» було запроваджено 26.08.2020 р. на підставі рішення правління НБУ про віднесення Банку до категорії неплатоспроможних. Загальна сума вимог кредиторів Банку складає 629,7 млн грн, з яких станом на 01.02.2022 погашено 279 млн грн. Вкладникам банку Фонд виплатив у межах гарантованої суми загалом 223,1 млн грн.