20.03.2023

«Магелан», приватний ліцей та нерухомість у центрі Києва – Фонд гарантування презентував ТОП лотів на продаж

ПРЕСРЕЛІЗ    

Від початку року сума успішних аукціонів, з продажу активів банків, що ліквідуються, проведених у системі Прозорро.Продажі, склала більше одного млрд грн. У той же час, на балансі банків, переданих в управління Фонду гарантування вкладів, залишається чимало об’єктів, цікавих ринку. ТОП-лотів, які уже сьогодні пропонує Фонд інвесторам, представив Олександр Кульчицький, директор департаменту консолідованого продажу активів, під час онлайн-презентації «Що придбати на Прозорро.Продажі у 2023 році: інвест-меню від Фонду гарантування вкладів», співорганізаторами якої виступили Прозорро.Продажі та Фонд гарантування.

«Щотижня Фонд проводить у системі Прозорро.Продажі в середньому понад 100 аукціонів. Попри те, що 95% наших активів – це права вимоги за кредитами, найвищий попит спостерігається на фізичне майно банків – автомобілі, нерухомість, основні засоби. Наш рекордний аукціон – продаж автомобілю, участь у якому взяли 48 (!) учасників, а ціна продажу зрештою зросла майже утричі. Загалом, за час існування системи Прозорро.Продажі сума продажу активів банків, що ліквідуються склала 25 млрд грн. Усі кошти, отримані від продажу, були спрямовані на розрахунок із кредиторами банків», - розповів Олександр Кульчицький.

Що ж сьогодні Фонд пропонує інвесторам?

ТРЦ «МАГЕЛАН»

Уже у квітні відбудеться черговий аукціон з продажу діючого ТРЦ «Магелан», що розташовується на просп. Академіка Глушкова, 13 б у столиці. Загальна площа ТРЦ – понад 28,5 тис. кв. м. 

Крім «Магелану», до складу лоту також входить майновий комплекс, площею понад 13 тис. кв. м на Хмельниччині, та права вимоги за кредитом юридичної особи.

Приватний ліцей у столиці

Один із нетипових для Фонду активів – лот G22N022150: нежилий будинок здобудовою під приватну загальноосвітню школу, загальною площею понад 9 тис. кв. м, у Києві на вул. Миколи Закревського; основні засоби; та корпоративні права приватної організації. Наступні тори заплановано на 27.03.2023 року. 

Обов`язкова умова продажу: включення до договорів купівлі-продажу зобов’язання покупця використовувати нерухоме та рухоме майно за призначенням, пов’язаним з наданням освітніх послуг.

Головний офіс банку «Січ» у центрі Києва

До продажу влітку готується приміщення колишнього головного офісу банку «Січ», яке розташовується у центрі Києва, за адресою пров. Несторівський, 6 а. Нерухомість знаходиться в історичному та діловому центрі столиці – Шевченківському районі, має фасадне розташування на території сучасного 22-поверхового будинку преміум-класу. Виставлене на продаж приміщення знаходиться на 1-4 поверхах будівлі. Номер лоту та заплановану дату торгів – буде повідомлено додатково.

Ресторан «Щекавиця»

На продаж виставлено будівлю та обладнання ресторану «Щекавиця» на Подолі, в одному із найдавніших історичних районів Києва на вул. Костянтинівська, 46-52. Наступні тори заплановано на 27.03.2023, номер лоту G22N022147.Загальна площа нерухомості - 884,7 кв.м.

Пули кредитів банку «Аркада»

Орієнтовно у квітні на продаж будуть виставлені перші пули іпотечних кредитів банку «Аркада». Усі кредитні договори, включені до складу лоту, обслуговуються або реструктуризовані, і зараз проходять етап індивідуальних торгів. Це цікава пропозиція, у першу чергу, для комерційних банків.