03.04.2023

Активи «Мегабанку», права вимоги за кредитами юросіб – на торгах 13 квітня, інформація про лот – у віртуальній кімнаті даних

ПРЕСРЕЛІЗ   

13 квітня 2023 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МЕГАБАНК», який ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту включено права вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами та дебіторська заборгованість. Активи на продаж виставляються уперше.

Одним лотом на аукціон виставлено права вимоги за 5 кредитними договорами та дебіторську заборгованість. При цьому заставою за договорами виступає:

Загальна заборгованість за договорами складає 339,3 млн грн. Ця сума і стане стартовою ціною лоту (№ G18N023235). Адже, нагадаємо, відповідно до політики продажу Фонду, на перші торги активи виставляються за вищою з величин – балансовою або оціночною вартістю.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут. Крім того, інформація про активи уже розміщена у віртуальній кімнаті даних. Дізнатися про умови доступу до неї можна тут.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а незаставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МЕГАБАНК».