19.04.2023

Кредити, забезпечені комплексами з виробництва хлібо- та молокопродуктів у різних містах країни, повторно виставлено на торги

ПРЕСРЕЛІЗ   

05 травня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МР БАНК», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. А саме – лоту № GL16N023409, до складу якого увійшли права вимоги за кредитними договорами, що укладені з трьома юридичними особами. Активи на продаж виставляються повторно.

Загальна заборгованість за договорами складає 107,6 млн грн.

У забезпечення за кредитними договорами передано кілька виробничих комплексів (нерухомість та обладнання) з виробництва хлібо- та молокопродуктів у містах Кривий Ріг, Черкасах та Хмельницькому. Також в якості забезпечення виконання зобов’язань оформлено фінансові поруки фізичних та юридичних осіб.

Початкова ціна лоту – 107,6 млн грн, що відповідає сумі загальної заборгованості за виставленими на продаж кредитними договорами.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону, яка передбачає поетапне зниження ціни, а після того як один із учасників зупинить зниження, учасники мають змогу запропонувати вищу ціну. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот GL16N023409 і умови участі в аукціоні – за посиланням. Детальна інформація про активи (публічні паспорти) – тут.

Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.