21.06.2023

Кредити одного з провідних машинобудівних підприємств – на торгах 10 липня

ПРЕСРЕЛІЗ   

10 липня 2023 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МЕГАБАНК», який ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту GL16N024168 включено права вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичною особою, та дебіторська заборгованість.

Компанія-позичальник не перебуває у процесі припинення. Підприємство є одним з провідних машинобудівних підприємств України і веде діяльність у сфері виробництва електродвигунів, генераторів і трансформаторів. Загальна заборгованість за кредитними договорами складає 55,7 млн грн.

Заставою за договорами виступає комерційна нерухомість в м. Харків, що задіяна у виробництві, обладнання та товари в обороті, а також цінні папери.

Початкова ціна реалізації лоту № GL16N024168 – 55,7 млн грн, що відповідає сумі загальної заборгованості за кредитними договорами.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут.

Активи перебувають на балансі АТ «МЕГАБАНК» і на продаж виставляються повторно.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено право вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку. Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МЕГАБАНК».