11.07.2023

Справи про виведення коштів з банків «Хрещатик», «Стандарт» та ще 5 банків – на розгляді у судах цього тижня

ПРЕСРЕЛІЗ    

Цього тижня суди різних інстанцій розглядають позови Фонду гарантування вкладів до пов’язаних осіб 7 банків, причетних до завдання збитків банкам та/або його кредиторам, у тому числі до їхніх власників. Це позови як у господарських, так і у кримінальних провадженнях.

Зокрема, 11 липня у Господарському суді м. Києва відбудеться підготовче засідання за одним із позовів Фонду до пов’язаних осіб ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК" на понад 3 млрд грн (справа №910/8190/22).

Фонд гарантування вкладів подав до правоохоронних органів кілька десятків заяв про вчинення кримінальних правопорушень та ініціював низку позовів з метою повернення виведених з банку активів.

Крім того, цього тижня суди розглянуть справи за двома позовами Фонду проти пов’язаних осіб ПАТ «КБ "СТАНДАРТ", загалом на майже 1,3 млрд грн:

Нагадаємо, кошти, стягнені з осіб, причетних до виведення активів з банків, спрямовуються на розрахунки з кредиторами цих банків, а також державі за позиками, що були надані у 2014-16 рр. для здійснення гарантованих виплат вкладникам.