12.07.2023

Майже 1,8 тис. кв.м. комерційної нерухомості у Сумах та права вимоги за кредитами - на торгах 24 липня

ПРЕСРЕЛІЗ    

24 липня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МЕГАБАНК», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. А саме – лоту № GL22N024306, до складу якого увійшли права вимоги за кредитними договорами, укладеними з сімома юридичними особами та однією фізичною особою, та 7 об’єктів нерухомості в м. Суми. Активи на продаж виставляються повторно.

Загальна заборгованість за кредитами складає 197,2 млн грн. У забезпечення за більшістю кредитних договорів оформлені фінансові поруки.

Об’єкти нерухомості, що включені до складу лоту, раніше також виступали забезпеченням за кредитними договорами, але в рамках роботи з позичальниками були прийняті на баланс банку. Приміщення використовуються як магазини, офіси, аптека, стоматологічний кабінет тощо, та розташовані в м. Суми на вул. Героїв Крут (вул. Черепіна). Загальна площа об’єктів нерухомості – близько 1,8 тис. кв.м.

Початкова ціна лоту – 197,2 млн грн.

Торги відбудуться за «голландською» моделлю аукціону, яка передбачає поетапне зниження ціни, а після того як один із учасників зупинить зниження, учасники мають змогу запропонувати вищу ціну. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот GL22N024306 і умови участі в аукціоні – за посиланням. Детальна інформація про активи (публічні паспорти) – тут.

Кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.