10.08.2023

Нерухомість у Києві та Сумах, кредити, забезпечені автосалонами, сонячними електростанціями та птахофабрикою: лоти серпня від ФГВ

ПРЕСРЕЛІЗ   

Щодня у системі Прозорро.Продажі проводиться в середньому 40 аукціонів, лотами на яких є активи банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Серед виставлених на продаж активів – об’єкти нерухомості, земельні ділянки, права вимоги за кредитами тощо. Пропонуємо підбірку аукціонів, які відбудуться уже в серпні і на які точно варто звернути увагу потенційним покупцям.

Головний офіс банку «Січ» у центрі Києва

16 серпня на торгах лот G22N024561: понад 2,5 тис. кв.м комерційної нерухомості у центрі Києва. Колишній головний офіс АТ «Банк Січ» займає 1-4 поверхи сучасного 22-поверхового будинку преміум-класу у Шевченківському районі Києва, пров. Несторівський, 6.

Умови участь у торгах – за посиланням.

Майже 1,8 тис. кв.м. комерційної нерухомості у Сумах

17 серпня  - аукціон з продажу лоту GL22N024306, до складу якого увійшли права вимоги за кредитними договорами, укладеними з сімома юридичними особами та однією фізичною особою, та 7 об’єктів нерухомості в м. Суми, загальною площею майже 1,8 тис. кв.м. Приміщення використовуються як магазини, офіси, аптека, стоматологічний кабінет тощо, та розташовані в м. Суми на вул. Героїв Крут (вул. Черепіна).  

Кредит, забезпечений птахофабрикою

14 серпня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «БАНК СІЧ» - лоту GL16N024466, до складу якого увійшли право вимоги за кредитним договором, укладеним з юридичною особою, та дебіторська заборгованість позичальника.

У забезпечення за кредитним договором передано виробничі приміщення з обладнанням для вирощування птиці в Чернігівській області.

Детальна інформація про лот GL16N024466 і умови участі в аукціоні – за посиланням.

Кредити із будівлями автосалонів в Харкові у заставі

14 серпня відбудеться аукціон з продажу лоту GL16N024334, до складу якого увійшли права вимоги за кредитами, у забезпечення за якими передано одразу кілька об’єктів нерухомості у Харкові, у яких зараз розміщуються діючі автосалони.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Кредити, забезпечені обладнанням для сонячних електростанцій на Одещині

Також у серпні на торгах лот GL18N024303: права вимоги за п’ятьма кредитними договорами, що укладені з юридичними особами, та дебіторська заборгованість. У забезпечення за договорами оформлено: рухоме майно, а саме обладнання для сонячних електростанцій на Одещині; корпоративні права юридичної особи; товари в обороті (природний газ).

Кредит, із будівлею діючого торгівельного комплексу та земельними ділянками на Київщині у заставі

Крім того, цього місяця на продаж виставлено лот  GL16N024457 – права вимоги за кредитом, у заставу за яким передано будівлю діючого триповерхового торгівельного комплексу, площею 13,4 тисячі кв.м., та майже 0,9 га землі під Києвом на території Ходосівської сільської ради. Сьогодні на трьох поверхах ТРК представлені магазини, де можна придбати товари для будинку, зокрема, меблі, елементи декору та інше.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

 Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.