11.10.2023

До уваги кредиторів АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК»

Відповідно до рішення Правління Національного банку України з 06 жовтня 2023 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) розпочав ліквідацію АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» (далі – АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК») строком на три роки – до 05 жовтня 2026 року включно.

З огляду на запроваджений в державі воєнний стан виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення від 09 жовтня 2023 року за № 1251, яким визначено, що  реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» формуватиметься на підставі балансових даних в розмірі залишків на рахунках контрагентів станом на дату запровадження процедури ліквідації АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК».

Реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» буде сформовано до 20 листопада 2023 року. Оголошення про його формування та затвердження буде оприлюднено на вебсайті Фонду та вебсайті АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Дізнатись інформацію про включення до переліку (реєстру) акцептованих вимог кредиторів АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» та уточнити розмір своїх кредиторських вимог клієнти АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» зможуть після затвердження реєстру акцептованих вимог кредиторів банку, звернувшись на «Гарячу лінію» Фонду. У випадку незгоди із акцептованою Фондом сумою вимог кредитори АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» можуть надіслати відповідне звернення до Фонду на адресу електронної пошти [email protected].

Разом з тим повідомляємо, що кредиторам АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» для погашення їхніх вимог необхідно подати заяву або лист із зазначенням свого ПІБ та ІПН (ідентифікаційного коду), а також реквізитів банківського рахунку, відкритого у діючому (платоспроможному) банку, – номер поточного рахунку, найменування та код банку, в якому відкритий рахунок. Заява або лист можуть бути подані кредиторами АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК»:

У разі зміни наданих реквізитів банківського рахунку для задоволення вимог кредиторам необхідно письмово повідомити про це уповноважену особу Фонду на ліквідацію АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» та направити нові реквізити.

Звертаємо увагу, що таку заяву або лист кредитори АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» можуть направити протягом усього терміну здійснення ліквідаційної процедури банку, але не пізніше 45 днів до планової дати складання ліквідаційного балансу АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК». Про планову дату складання ліквідаційного балансу АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК» та кінцеву дату приймання заяв від кредиторів Фонд додатково повідомлятиме на своєму вебсайті та вебсайті АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Нагадуємо, що задоволення вимог кредиторів здійснюється за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації та реалізації майна (активів) банку, у черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Довідкова інформація за номерами: