27.05.2024

Відбувся круглий стіл з питань фінансової грамотності у Тернополі

ПРЕСРЕЛІЗ     

20 травня 2024 року в межах реалізації Національного проєкту зфінансової грамотності 2.0 (надалі Проєкт) в Тернопільській загальноосвітній школі №14 ім. Б. Лепкого відбулось засідання круглого столу: "Розвиток фінансової просвіти в регіоні: обмін досвідом та реалізація Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0». Організаторами заходу виступили Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (надалі Фонд) та Ліга амбасадорів фінансової грамотності Фонду (надалі Ліга амбасадорів).

Учасників зустрічі в прямому ефірі привітав Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду, який у своєму зверненні наголосив на важливості впровадження якісної фінансової просвіти в навчальних закладах України та підняття рівня фінансової грамотності громадян. Адже досягнення фінансової стійкості та фінансового добробуту суспільства відіграє ключову роль у сфері економічної безпеки держави.

Захід відкрила Оксана Добровольська, директорка Тернопільської ЗОШ №14 ім. Б. Лепкого, зауваживши, що тема фінансової просвіти серед молоді є досить актуальною та важливою в наш час.

Участь в засіданні круглого столу взяли: Президент громадської організації «Діловий клуб «Партнер» Сергій Івагло, Координатор Ліги амбасадорів, провідний фахівець Фонду Інесса Беспалко, член Ліги амбасадорів, регіональний представник ГО «Діловий клуб «Партнер» в м.Тернопіль Олександр Сохацький, директор ТКМЦНОІМ Галина Литвинюк, представники відділу освіти Великоберезовицької селищної ради Оксана Зазуляк та Тетяна Антимис.

Досвідом впровадження Проєкту у Кривому Розі поділились Вікторія Полякова, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради та Ірина Коваленко, віцепрезидентка ГО «Діловий клуб «Партнер», координаторка Проєкту «1500 клубів фінансової грамотності в навчальних закладах України». Також у роботі круглого столу взяли участь представники навчальних закладів середньої та вищої освіти, банківської спільноти та громадського сектора м. Тернопіль.

Практичним досвідом щодо впровадження фінансової грамотності в навчальному закладі з учасниками круглого столу поділилась Наталія Пасєка, кураторка шкільного клубу фінансової грамотності Тернопільської ЗОШ №14 ім. Б. Лепкого.

Амбасадори фінансової грамотності Фонду провели «Фінансовий батл» для молоді міста та області. Участь в змаганнях взяли шість команд навчальних закладів. Перемогу здобула об’єднана команда Великоберезовицької селищної ради Великоберезовицького та Острівського ліцеїв.

Учасники зустрічі були одностайними в питанні важливості впровадження базової фінансової освіти в навчальних закладах регіону. Обговорили шляхи співпраці та визначили пріоритетні напрямки роботи на майбутнє, зокрема, розширення мережі шкіл, що впроваджують навчальні програми з фінансової грамотності, підтримку ініціатив освітянської спільноти з відкриття клубів фінансової грамотності та якісне навчання вчителів, які викладатимуть цей навчальний курс в ЗЗСО.