31.05.2024

Фонд гарантування вкладів та Асоціація експертів зі сталого розвитку підписали Меморандум про співпрацю

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і Громадська організація «Асоціація експертів зі сталого розвитку» (ASDE) підписали Меморандум про взаємодію і співробітництво (далі – Меморандум) з метою формування ключових засад розвитку сталого фінансування, застосування екологічних, соціальних та управлінських підходів (англ. Environmental, Social and Governance – ESG) у фінансовому секторі, а також сталого економічного розвитку України.

Сторони задекларували наміри про забезпечення розробки та впровадження партнерських програм на шляху до підвищення обізнаності та вдосконалення корпоративного управління фінансового сектору щодо сталого розвитку та ESG.

«Формування ключових засад розвитку стійкого фінансування, як і впровадження ESG-практик, — це вимога часу. Тому мета Фонду — сприяти процесу такого переходу. Ми послідовні в постійному розвитку та підтримці низки проєктів, які позитивно впливають на майбутнє нашого суспільства. На сьогодні такі ініціативи є особливо актуальними для розвитку та відновлення економіки України», — зазначила Світлана Рекрут, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Сфери взаємодії та партнерства ФГВ і ASDE зосереджені на:

Співпраця сторін передбачає проведення спільних заходів заради популяризації ініціатив у сфері сталого розвитку (форуми, конференції, семінари тощо).

«Для майбутнього України, репутації нашої Держави на міжнародній арені питання сталого розвитку економіки не менш важливе, ніж розвиток громадянського суспільства, демократії, безпеки країни та її територіальної цілісності. Тому дуже важливо, що представники різних сфер діяльності об’єднуються й розробляють стратегії, як лишити ресурсний потенціал наступному поколінню», – підкреслила голова ASDE Аліна Соколенко.

У межах ініціативи «Український альянс фінансової стійкості» ASDE має на меті об'єднати фінансові установи, науково-дослідницькі інституції та інноваційних практиків для формування спільного потенціалу з колективного фінансування інфраструктурних та бізнес-рішень, необхідних для підтримки відновлення України та боротьби з кліматичними змінами.

Довідка: Асоціація експертів зі сталого розвитку – незалежна громадська організація, створена у травні 2020 року з метою формування культури стійкості в суспільстві через: адвокацію, навчання, міжнародне співробітництво та якісну взаємодію бізнесу та державного сектор.