06.06.2024

Фахівці Фонду гарантування вкладів провели навчання для державних службовців

Фонд гарантування вкладів та Вища школа публічного управління розпочали співпрацю у сфері створення навчальних програм для державних службовців.

20 та 21 травня фахівці Фонду провели перші тренінги для державних службовців за програмою «Фінансова грамотність».

Метою цього навчального заходу є підвищення обізнаності державних службовців у сфері державних фінансів, системи гарантування вкладів в Україні та безпеки особистих фінансів.

Тренерами виступили експерти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Офісу реформ Міністерства фінансів та Вищої школи публічного управління.

Експерти Фонду гарантування вкладів представили слухачам курсу такі теми: «Рамки фінансових компетентностей населення: досвід України і міжнародний досвід», «Психологія прийняття фінансових рішень», «Особиста фінансова безпека. Види шахрайства», «Податкова знижка: що, коли, як» та «Захист коштів в банках в умовах воєнного стану».

Начальник відділу фінансової просвіти Фонду Олеся Шніцер під час розповіді про основні компоненти Рамки фінансових компетентностей узагальненої системи необхідних фінансових знань дорослого населення України зауважила, що освіта у цій сфері важлива для забезпечення ефективної взаємодії населення з фінансовими установами та підвищення рівня фінансової грамотності серед громадян.

Слухачі курсу взяли активну участь у обговоренні теми особистих фінансових компетенцій, захисту прав споживачів фінансових послуг на законодавчому рівні та важливої ролі Фонду гарантування вкладів у забезпеченні правового захисту інтересів вкладників банків та обмінялись практичним досвідом з актуальних питань управління фінансами.

Фонд гарантування вкладів та Вища школа публічного управління планують і надалі розвивати освітні програми у сфері фінансової грамотності для державних службовців.