26.06.2024

Позови Фонду до пов’язаних осіб 13 банків – на розгляді судів цього тижня

ПРЕСРЕЛІЗ    

Цього тижня, 24-28 червня 2024 р. суди різних інстанцій розглядають позови Фонду гарантування вкладів до пов’язаних осіб та власників 13 банків, які причетні до завдання збитків цим банкам та/або їхнім кредиторам. Це позови як у господарських, так і у кримінальних провадженнях. Зокрема, цього тижня:

Довідково: під час здійснення ліквідаційної процедури ПАТ КБ «ЄВРОБАНК» позивачем було виявлено, що до того, як цей банк був визнаний неплатоспроможним та у ньому розпочато процедуру ліквідації, у ньому здійснювались невиправдано ризикові операції, як укладення завідомо збиткового договору купівлі-продажу цінних паперів тощо.

Нагадаємо, під час виведення з ринку ПАТ «БАНК «МИХАЙЛІВСЬКИЙ» було виявлено, що перед визнанням банку неплатоспроможним у ньому було здійснено низку махінацій, зокрема: виведення кредитного портфелю шляхом фіктивних проводок, придбання фіктивних прав вимоги на грошові кошти за договорами з продажу «сміттєвих» цінних паперів, видача незабезпечених кредитів фіктивним фірмам тощо.