25.07.2024

Активи банку «Фінанси та кредит» з фармацевтичним комплексом у заставі на аукціоні 8 серпня

ПРЕСРЕЛІЗ   

08 серпня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», у якому здійснюється процедура ліквідації.

У складі лоту GL18N026331 на аукціон виставлено права вимоги за 10 кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання. Частина активів перебуває у заставі Національного банку України.

Компанії-позичальники не перебувають у процесі припинення і ведуть діяльність у сфері виробництва фармацевтичних препаратів та матеріалів.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено єдиний майновий комплекс, комерційну нерухомість, земельні ділянки, прості іменні акції та майнові права на отримання товару. Зокрема:

Початкова ціна лоту № GL18N026331 – 2,34 млрд. грн.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено не майно, що є заставою за кредитними договорами, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку

Торги відбудуться за голландською, «гібридною» моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, крім позичальників та поручителів за кредитом, а також крім осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот за посиланням, умови участі та посилання на аукціон тут. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої - за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.