03.10.2024

«Повернення вкладів» у застосунку Дія: за рік виплачено понад 43 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ    

3 жовтня 2024 року виповнився рік, відколи Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) спільно з Міністерством цифрової трансформації України запровадили послугу «Повернення вкладів» у мобільному застосунку Дія. За цей період банки-агенти провели 3,7 тисяч транзакцій на суму понад 43 млн грн.

«Від початку вторгнення чимало українців опинилися в зоні ведення активних бойових дій або ж були змушені покинути свої домівки в пошуках прихистку. Тоді перед Фондом постала задача не лише гарантованого повернення коштів вкладникам у разі банкрутства банку, а й здійснення виплат максимально швидко та зручно для людей в умовах війни. У квітні 2022-го було запущено інструмент дистанційних онлайн-виплат через застосунки банків-агентів, у жовтні 2023-го – послугу «Повернення вкладів» у застосунку Дія», – повідомила т.в.о. директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай.

Загалом більше 2,6 тисяч вкладників банків, що ліквідуються Фондом, скористалися зазначеною послугою онлайн-виплат.

«Рік тому спільно з Фондом гарантування вкладів запустили послугу в Дії, яка дає змогу отримати відшкодування зі збанкрутілих банків. За цей час українці змогли повернути понад 43 млн грн. Онлайн-сервіс значно пришвидшує отримання коштів, адже не потрібно відвідувати банки й стояти в чергах. Це приклад, як працює цифрова держава, — зручно, швидко й у кілька кліків. Тож продовжуємо вдосконалювати та запускати нові сервіси, які спрощують взаємодію людей з державою», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Довідкова інформація: щоб отримати послугу в Дії:

Банки-агенти, що здійснюють виплати за допомогою мобільного застосунку Дія: АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «ПУМБ», АТ «УНІВЕРСАЛБАНК», АТ «Ідея Банк».