02.12.2016

Відбулось засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб

ПРЕС-РЕЛІЗ. 30 листопада 2016 року відбулось чергове засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (РГМ). У засіданні взяли участь члени РГМ:  Г.Панікар, О.Нестеров, А.Мартика (представники ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС»), А.Маринушкін, Т.Вербіна, (представники ГО «Громадський контроль банків»), С.Луценко, (ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк»),  З.Зімовська, В.Філатов (представники ГО «Правозахисна рада України»), М.Гарус, О.Дорошенко, І.Максимович (представники ГО «Національне благо України»).

Однією із тем обговорення стала реалізація Фондом активів неплатоспроможних банків через систему «ProZorro.Продажі».

У результаті – члени РГМ вирішили підтримати проект «ProZorro.Продажі» та рекомендувати Фонду з 1 січня 2017 року реалізацію всіх активів здійснювати через цю систему.

Рада громадського моніторингу вирішила звернутись до виконавчої дирекції Фонду з пропозицією затвердити рішення щодо реалізації активів та майна неплатоспроможних банків  ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «КБ «НАДРА», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», ПАТ «БАНК ФОРУМ», представництво яких здійснюється членами РГМ, через систему «ProZorro. Продажі».

Також члени РГМ звернулись до Фонду з ініціативою направити листи до Національного банку України з пропозицією реалізовувати активи неплатоспроможних банків, які перебувають у заставі НБУ, через систему «ProZorro. Продажі» та до Міністерства юстиції України з пропозицією щодо залучення ДП «СЕТАМ» до системи «ProZorro. Продажі».

Крім того, учасники засідання  підтримали пропозицію щодо створення в рамках РГМ робочої групи по роботі з активами АТ «ДЕЛЬТА БАНК». Члену РГМ С.Луценко доручено підготувати пропозиції щодо цілей, основних завдань та складу цієї робочої групи.    

На засіданні також заслухали звіти керівників комітетів, які діють у складі РГМ, про проведену у 2016 році роботу та обговорили плани на перше півріччя 2017 року.

Довідково:

Рада громадського моніторингу при ФГВФО створена 18 березня 2016 р. Ініціатива створення громадського дорадчого органу при Фонді належить представникам громадських організацій вкладників неплатоспроможних банків, які звернулись до Фонду з відповідною пропозицією. Персональний склад Ради налічує 15 осіб – представників громадських організацій. Основні задачі і функції РГМ викладені у відповідному положенні, яке розміщене на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у розділі «Рада громадського моніторингу».