07.04.2017

Відбулось засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб

ПРЕС-РЕЛІЗ. 31 березня 2017 року відбулось чергове засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (РГМ).

У засіданні взяли участь члени РГМ:  Герман Панікар, Олексій Нестеров, Алла Мартика (представники ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС»), Арсен Маринушкін, Ігор Кашин (представники ГО «Громадський контроль банків»), Роман Бадаліс, Олексій Шепотько (ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк»), Валерій Філатов (представник ГО «Правозахисна рада України»), Олександр Коваленко, Максим Гарус, Олег Дорошенко (представники ГО «Національне благо України»). Також на засіданні були присутні заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик, т.в.о. директора департаменту  консолідованого продажу активів Тарас Єлейко, начальник управління з питань інформаційної політики Ольга Стесіна.

В рамках засідання відбулось обговорення поточної ситуації з реалізацією активів неплатоспроможних банків через систему «ProZorro. Продажі» та проектів співробітництва з американськими торгівельними майданчиками та KPMG.

Представники  ГО «Національне благо України» провели перевірку дотримання біржами правил реєстрації учасників торгів і, за її підсумками,  висловили ряд зауважень. Т.Єлейко прокоментував їх та запропонував надавати інформацію про виявлені недоліки.

Також члени РГМ ініціювали проведення у квітні круглого столу на тему: «Удосконалення законодавчої бази з метою підвищення ефективності роботи ФГВФО та захисту прав вкладників і кредиторів неплатоспроможних банків». Для організації заходу утворений оргкомітет під керівництвом члена РГМ О.Дорошенка.  

З метою опрацювання питань удосконалення законодавства та антикорупційної діяльності Ради громадського моніторингу, прийнято рішення про утворення в складі РГМ Комітету з удосконалення законодавчої бази (керівник О.Дорошенко) та Тимчасової робочої групи з запобігання та протидії корупції (керівник А.Маринушкін).

На засіданні також заслухали звіти членів РГМ про проведену роботу, затвердили план роботи на перше півріччя 2017 року та обговорили інші організаційні питання.

Рада громадського моніторингу при ФГВФО створена 18 березня 2016 р. Ініціатива створення громадського дорадчого органу при Фонді належить представникам громадських організацій вкладників неплатоспроможних банків, які звернулись до Фонду з відповідною пропозицією. Персональний склад Ради налічує 15 осіб – представників громадських організацій. Основні задачі і функції РГМ викладені у відповідному Положенні.