Проект USAID "Розвиток фінансового сектору" (FINREP) оголошує конкурс на посаду спеціаліста з оцінки активів українських банків

30.05.2012

Проект USAID "Розвиток фінансового сектору" (FINREP), що фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується компанією "BoozAllenHamiltonInc.", оголошує конкурс на посаду спеціаліста з оцінки активів українських банків для надання рекомендацій з вдосконалення методології та стандартів оцінки банківських активів з метою подальшого розвитку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в Україні.

Довідкова інформація:

В рамках реструктуризації фінансової системи, систем регулювання та гарантування вкладів 19 березня 2011 року Президент України підписав Закон № 4452 від 23 лютого 2012 року "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Відповідно до нового закону ФГВФО матиме повноваження щодо врегулювання неплатоспроможності банків з використанням найменш витратного методу шляхом:

  • Ліквідації банку з одночасним здійсненням ФГВФО виплат гарантованих сум фізичним особам-вкладникам;
  • Ліквідації банку та передачі/продажу його активів та зобов’язань, у тому числі сум гарантованих депозитів платоспроможному банку;
  • Передачі/продажу активів та зобов’язань, у тому числі сум гарантованих банківських депозитів платоспроможному банку з послідуючим скасуванням банківської ліцензії та ліквідацією неплатоспроможного банка;
  • Створення перехідного банку з послідуючим його продажем кваліфікованому інвестору та передачею йому прибуткових активів та деяких зобов’язань неплатоспроможного банку та подальша ліквідація неплатоспроможного банку;
  • Продажу неплатоспроможного банку (повністю) кваліфікованому інвестору, включаючи послідуюче його злиття або приєднання до платоспроможного банку.

ФГВФО звернувся до Проекту FINREPз проханням надати рекомендації для опрацювання остаточної редакції методології та стандартів оцінки банківських активів.

Завдання:

Під наглядом заступника керівника Проекту FINREP консультант повинен буде підготувати коментарі та зауваження до проекту методології оцінки активів ФГВФО та інших нормативних актів з оцінки активів, які включатимуть питання інвентаризації активів та зобов’язань, порядку здійснення оцінки, вимог до звіту з оцінки активів, повноважень з правозастосування під час здійснення оцінки активів і т.і.

Зокрема, спеціаліст буде займатись наступним:

  • Аналізувати існуючу нормативно-правову базу, що регулює оцінку активів в Україні, методологію та стандарти оцінки банківських активів;
  • Надавати рекомендації з опрацювання остаточної редакції методології оцінки банківських активів та інших нормативних актів ФГВФО з оцінки активів з умовними зобов’язаннями, з питань недостатньої ліквідності та відсутності ринку та/або порівняльного аналізу.

Очікувані результати:

  • Проект положення, що регулює методологію оцінки, та інші нормативні акти з оцінки банківських активів з відповідним аналізом методологічного підходу з посиланням на найкращу міжнародну практику, стандарти та норми, якщо потрібно.

Кваліфікаційні вимоги:

  • Вища освіта з економіки, фінансів або пов’язаної галузі;
  • Обізнаність з міжнародними стандартами оцінки та проблемами банківського сектору України;
  • 10 років попереднього досвіду роботи з оцінки, з яких 5 років досвіду роботи з методології оцінки, у тому числі з впровадження міжнародних стандартів оцінки;
  • Доведений досвід оцінки банківських активів з використанням методології дисконтованого руху грошових коштів та інших методів;
  • Вільне володіння українською, російською та англійською мовами.

Об’єм роботи та необхідний час:

Це короткострокова позиція для осіб, що мають громадянство України.Об’єм роботи розрахований приблизно на 44 дні, починаючи з 15 червня 2012 року або близько цієї дати.

Просимо кандидатів на цю посаду надсилати свої резюме та супроводжувальні листи за електронною адресою [email protected] до 11 червня 2012 року.

Проект залишає за собою право зв’язуватися лише з тими кандидатами, які відібрані для проведення співбесіди. Відповіді на запитання в телефонному режимі не надаватимуться.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter