Віртуальну кімнату даних для активів банків, що ліквідуються, щодня відвідує в середньому чотири інвестори

02.11.2023

ПРЕСРЕЛІЗ     

У липні 2017 року Фонд гарантування вкладів відкрив віртуальну кімнату даних для активів банків, що ліквідуються. Це – спеціальний захищений веб-сайт, на який завантажується пакет документації (у тому числі матеріали, що містять банківську таємницю) про виставлені на продаж права вимоги за кредитами та об’єкти нерухомого/рухомого майна. На сьогодні віртуальну кімнату даних щодня відвідує в середньому чотири потенційні покупці, переглядаючи близько 150 документів. Обов’язкова умова роботи з сервісом – підписання стандартного договору про нерозголошення банківської таємниці.

Для чого потрібна віртуальна кімната даних?

Метою Фонду під час запуску віртуальної кімнати даних було максимальне спрощення доступу потенційних покупців до інформації про виставлені на продаж права вимоги за кредитами.

«Сервіс» працює цілодобово сім днів на тиждень. А переглядати матеріали щодо одного лоту у віртуальній кімнаті даних одночасно може необмежена кількість зацікавлених інвесторів.

Доступ до віртуальної кімнати даних надається після надання документів для ідентифікації особи та підписання стандартного договору про нерозголошення інформації.

Уся процедура на отримання доступу до віртуальної кімнати даних займає близько 24 годин. Після цього потенційні інвестори можуть ознайомлюватись із завантаженими документами з будь-якої точки світу та у будь-який зручний для них час.

Яка інформація завантажується у ВКД?

На даний час у віртуальну кімнату даних завантажено більше 80 тис. документів, та в середньому близько 50 документів додається щодня.

Документи до віртуальної кімнати даних завантажуються упродовж кількох діб після прийняття рішення про продаж активу.

Важливо, що один раз підписавши договір про нерозголошення інформації та створивши свій обліковий запис у віртуальній кімнаті даних, у майбутньому потенційний покупець матиме доступ до інформації про усі лоти, які виставляються на продаж.

Крім публічного паспорту активу, у віртуальну кімнату даних завантажуються, зокрема, за наявності, відскановані матеріали кредитних справ (кредитні договори/договори застави) із зазначенням позичальника, місця знаходження застави, інформація про стан ведення судово-претензійної роботи, фото об'єктів нерухомого майна,  фінансова звітність позичальника, тощо.    

Покрокова інструкція того, як отримати доступ в ВКД, - за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter