Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє

22.08.2012
21 серпня 2012 року на засіданні адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) було ухвалено рішення про збільшення розміру відшкодування коштів за вкладами до 200 тисяч гривень.

Дане право закріплене за адміністративною радою Фонду як Законом України "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", так і Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", який підписаний Президентом України 21 березня 2012 року.

У Програмі економічних реформ Президента України на 2010 - 2014 роки одним із заходів для пожвавлення кредитування економіки є вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб.

За словами заступника Голови Національного банку України, голови адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ігоря Соркіна для виконання заходів, визначених у цій програмі, зроблені певні кроки. Зокрема, ухвалений новий Закон України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", що посилює захист громадян, які довірили свої заощадження банкам. Наступним кроком є збільшення гарантованої суми відшкодування за вкладами.

Підвищення гарантованої суми відшкодування стало можливим завдяки зростаючому ринку ресурсів та стійкій тенденції до збільшення обсягу коштів Фонду, який станом на 01.08.2012 сягнув 6,1 млрд. грн.

Як зазначила директор - розпорядник Фонду Олена Шарова: "Розмір гарантованої суми відшкодування у 200 тисяч гривень значно перевищує суму середнього вкладу (більше ніж у 18 разів) та захищає інтереси більше як 99% вкладників учасників Фонду. Збільшення розміру гарантованого відшкодування за вкладами сприятиме підвищенню загального рівня довіри вкладників до банківської системи України, що є головною передумовою мобілізації необхідних довгострокових ресурсів для забезпечення сталого економічного розвитку, високого рівня життя та соціального захисту населення України".

Рішення адміністративної ради Фонду про збільшення гарантованої суми відшкодування за вкладами передано до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.


Відділ зв’язків з громадськістю

(044) 333-35-63
[email protected]

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter